2009. november 19., csütörtök

Székelyföldi Férfi Csendesnap a Hargitán

Mindenek előtt szeretném megköszönni mindazok imádságait akik ezt az elmúlt időben is tettétek érettem, érettünk, ami mindig nagy bátorítást jelentett nekem és családomnak.
Szombaton, november 14.-én a Hargitán voltunk a meghirdetett Székelyföldi Férfi Csendesnapon. Hálás voltam, hogy a körzet minden gyülekezetéből voltak férfi testvérek. Úgy a délelőtti mint a délutáni előadások, fórumbeszélgetések megtekinthetőek itt.

Csoportkép a jelenlevőkkel

Vasárnap, november 15.-én délelőtt itthon voltam, délután családommal együtt Csernátonban majd Kézdivásárhelyen szolgáltunk az előírt igéből. Nekem nagyon jól esett ez az ige, ami által Isten megvizsgálta imaéletemet. Hazaérkezésünk után testvéreim hívtak meg egy skype konferencia beszélgetésre. Jó volt hallani hangjukat, örömüket és gondjaikat is, amiért az elmúlt napokban családom tagjaival együtt imádkoztunk. Az Úr hallgassa meg azokat!
Hétfőn, november 16.-án két idős és beteg testvért is meglátogattam, akiket igyekeztem bátorítani a hűséggel való kitartásra Jézus Krisztus mellett. Ezt téve én magam is felbátorodtam.
Kedden, november 17.-én délután és este a mikóújfalui és a bükszádi testvérekkel együtt a bibliórai igék alapján fogadtuk Isten figyelmeztetését: Sohase veszítsd el a reményt!
Szerdán, november 18.-án Márkosfalván, Kézdivásárhelyen és Csernátonban találkoztam azokkal a testvéreimmel akik komolyan veszik a hétköznapi alkalmakat is. Az Úr áldja meg őket és a többieket is.
Csütörtökön, november 19.-én az imaháznál kellett dolgokat megjavítani, este pedig az ige mellett lehettünk a testvérekkel. Szeretnék komolyan venni minden egyes igét amivel Isten meglátogat, amit kívánok minden kedves hit testvéremnek, bárhol élnek is ezen a világon.

2009. november 13., péntek

Újabb mérföldkő előtt

Ma egy hete, vagyis november 7.-én, szombaton feleségemmel Krasznára utaztunk. Ugyanis augusztus 10.-én Dimény Miklós krasznai gyülekezeti vén testvér és elöljáró, két másik testvérrel felkerestek bennünket, amely alkalommal személyesen elhozták a Krasznai Gyülekezet és Körzet lelkipásztori szolgálatra szóló meghívó levelét. Erre vittük el ez alkalommal azt a választ, amit a közelmúltban Isten vezetéseként megértettünk. Sok harc és vívódás után elfogadtuk Isten döntését és IGEN-t mondtunk a testvérek kérésére.

Vasárnap, november 8.-án délelőtt feleségemmel és Dimény Miklós testvérrel Krasznahorváton voltunk és szolgáltunk. Ebédre a Rátoni Gyülekezet elöljárója Papp István és kedves felesége Evódia hívtak. Délután 3,oo órától Rátonban a hálaadó ünnepély keretén belül került sor Papp István elöljáró testvér második gyermekük, Adrián bemutatására is, ahol többek között jelen volt ifj. Papp László széplaki lp. testvérem, barátom és a nagytata, id. Papp László testvér Tótiból.



Este 5,oo órától Krasznán hálaadó alkalom volt, ahol ifj. Budai Lajos lp. és Dimény Miklós gyül. vén testvérekkel szolgáltunk. Az alkalom első felében nagyon szépen szolgált a pengetős zenekar, a leánykórus és az énekkar.

Szálláson Dimény Miklós testvérék voltunk, akik nemrég költöztek be újonnan épült gyönyörű lakásukba. Vendégszereteükért, szolgálatukért az Úr áldja és jutalmazza meg őket gazdagon. Feleségem hétfőn reggel haza utazott, míg én a szerdára Zilahra tervezett tanácsülés miatt maradtam. Hétfőn és kedden délelőtt a november 14.-ei Székelyföldi Férfi Csendesnapra készültem, majd délután betegeket látogattunk, este pedig részt vettem a krasznai ifjúsági alkalmon is.

Szerdán, november 11.-én részt vettem Zilahon a Szövetség tanácsülésén, aminek a befejezése után haza indultam és az Úr kegyelméből békességben meg is érkeztem szeretteimhez.

Csütörtökön, november 12.-én este itthon voltam Sepsiszentgyörgyön a bibliaórán, ahol az alkalom végén közöltem a gyülekezettel a krasznai meghívásra adott válaszunkat. Elmondtam azt is, hogy nem tudunk hamarabb költözni mint az iskolai év vége, vagyis 2010. juniusáig még itt leszünk. (Ezt a krasznai testvérek is elfogadták.)

Pénteken, november 13.-án a Székelyföldi Férfi Csendesnap délelőtti előadásának vázlatát véglegesítettem (kérlek imádkozzatok érettem), majd este Csernátonban voltam ahol áldott ifjúsági alkalmat tölthettünk azokkal a fiatalokkal akik itthon vannak. Imádkoztunk azokért is akik jelenleg nincsenek itthon. Az Úr őrizze és áldja meg mindegyiket.